Aquest projecte l’han dut a terme participant al programa educatiu Cultura Emprenedora a l’Escola, de la Diputació de Barcelona

L’alumnat de cinquè de primària de l’Escola Ocata ha presentat aquest matí Nijuushi, una cooperativa que han creat com un projecte educatiu, en participar al programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), de la Diputació de Barcelona. L’han donat a conèixer al Centre d’Empreses Casa del Marquès, de l’Ajuntament del Masnou.
Les dues alumnes que presideixen la cooperativa han explicat que es dedicarà a construir bols i làmpades amb paper de diaris i revistes. Preveuen vendre aquests productes artesanals en la propera Fira Comercial i Gastronòmica del Masnou, que habitualment se celebra al maig. També han avançat que donaran una part dels beneficis que obtinguin a una entitat social del municipi.
Respecte al nom de la cooperativa, han concretat que significa “vint-i-quatre” en japonès. És el nombre d’alumnes que forma la classe que l’ha creat. L’han bastit escollint de manera democràtica els càrrecs de l’empresa, designant l’equip directiu i els membres dels departaments de comunicació, organització, màrqueting, material, fotografia i control de qualitat. Alhora, han subratllat que Nijuushi està compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), especialment quant a la igualtat de gènere, la reducció de les desigualtats i la conservació del medi ambient. En coherència amb tot plegat, han escollit els següents lemes per a la cooperativa “Aprendre a aprendre junts” i “No ho fas tu, no ho faig jo, ho fem tots junts”. Finalment, l’equip directiu de Nijuushi ha entregat l’acta de constitució i els estatuts de la cooperativa. En haver presentat tota la documentació correctament, se’ls ha expedit el CIF de l’empresa.
A l’acte de presentació hi han assistit l’Alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i la regidora d’Educació, Yulay Martínez. Tots dos han felicitat els alumnes per la dedicació i la bona feina feta amb la creació de Nijuushi. A més, l’alcalde ha posat en valor l’aposta educativa de l’Escola Ocata, que participa en aquest programa des de l’any 2014.
Aprofitant l’avinentesa, els i les alumnes han visitat el Centre d’Empreses, guiats pel personal tècnic de l’àrea Promoció Econòmica de l’Ajuntament. El recorregut incloïa l’exposició “El laboratori d’experimentació de la Casa del Marquès”. La mostra, que es va poder visitar a la Casa de Cultura durant la darrera tardor, rescata la interessant història del laboratori que, promogut per la CNT, es va instal·lar a la Casa del Marquès durant la Guerra Civil.
Comparteix