Articles

divendres 16 d'octubre de 2015 | Emprenedoria

L’emprenedor i el futur de la feina

L’emprenedor i el futur de la feina

Ramon Aymerich escrivia fa uns dies a La Vanguardia el següent:

"Aquesta setmana, l'Organització Internacional del Treball (OIT) ha reconegut que l'ocupació assalariada està en retirada. De les cendres n'emergeix un mercat laboral en el qual tindran un pes creixent els autònoms, dels quals aviat ens acostumarem a dir-ne "treballadors independents"".

Totes les consultores especialitzades en RRHH coincideixen amb aquesta opinió. Per un costat, les feines fonamentades en contractes de llarga durada (la feina de per vida en una única empresa) estan disminuint. Les feines de contractes sobre projecte i les moltes maneres de prestar serveis i coneixements des de l’exterior de les organitzacions estan augmentant.

I una nova categoria, la de l’emprenedor, està agafant protagonisme per diversos motius. En primer lloc, en un món globalitzat en el que coneixements, diners, mercaderies i persones es belluguen cada cop més depressa, i en el que noves societats demanen nous productes i serveis, calen persones que sàpiguen generar noves idees, nous productes i serveis i que d’això en sàpiguen fer nous negocis. Aquesta figura té un nom: l’emprenedor. No es nova però en calen molts més dels que hi ha avui.

I en el mon descrit, què és un emprenedor? Doncs és una persona que té ganes de fer alguna cosa nova, perquè té idees noves i domina un coneixement que interessa a un segment de mercat que anomenen clients.

Idees, productes o serveis i negoci. Inicialment pot ser un autònom que formarà la seva SL o  qualsevol altra forma legal que es vagi creant. Però el mes important de tot és que el que faci tingui clients que comprin i paguin pel producte o servei (nous) que se’ls hi ofereixi.

Autor: Joan Castillo

Enginyer Industrial

Consultor en Estratègic Management


Comparteix

Facebook
Twitter
Google+

Etiquetes

També et pot interessar

Agenda