El passat 8 de juny es va celebrar la cloenda del programa Cultura Emprenedora a l’Escola del curs 2022/2023 a l’Escola Ocata, centre escolar participant.

A l’acte d’entrega de diplomes van assistir l’Alcalde en funcions, Jaume Oliveras, i la Regidora de Promoció Econòmica en funcions, Maria Llarás que van fer entrega dels diplomes acreditatius als alumnes i les alumnes participants. L’Alcalde va felicitar a la cooperativa Green Fair per la tasca feta aquest curs i pels productes tan originals que han fet.

La cooperativa Green Fair, formada pels alumnes de 5è de primaria de l’Escola Ocata, va vendre els seus productes a la Fira Comercial i Gastronomica del Masnou del passat mes de maig. Oferien productes artesanals fets amb llana ecològica feltrada, sabons recoberts amb llana ecològica amb efecte exfoliant, estoretes 100% ecològiques i sostenibles, fetes a mà, així com cossiols, un petit recipient de llana i boletes de llana aromàtiques. La parada de la cooperativa va atreure una gran nombre de persones interessades en aquests productes artesanals, ecològics i amb dissenys únics en els estampats.

Tanmateix, els alumnes han fet balanç de tot el procés amb un resultat molt positiu: van constituir la cooperativa a Casa del Marquès, han fet un taller per aprendre a enfeltrar llana amb aigua i sabó, van rebre la visita d’un pastor i la seva ovella, van visitar la fabrica del Vidre del Masnou, han fet un taller sobre comunicació i venda dels productes i han participat a la Fira Comercial i Gastronòmica.

Ja estan fent el tancament i una part dels beneficis obtinguts per la venda dels productes seran lliurats a la ONG Open Arms. També han posat en valor que el seu projecte ha sortit al Jornal, diari digital de l’economia social i solidària, el qual es pot consultar en el següent enllaç: https://www.jornal.cat/reportatge/37812/lventura-crear-cooperativa-escola

L’Escola Ocata participa en el projecte CuEmE des de 2014, programa impulsat per la Diputació de Barcelona que fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de l’escola, l’administració local, les empreses i altres entitats de la seva localitat.

Comparteix