Formació

No àrea

Formació en Línia SLO: Manipulació d'aliments en temps de COVID-19 (3 i 5 de juny de 16 a 18 h) i Anàlisi de Punts Crítics (

dimecres 3 de juny de 2020 , divendres 5 de juny de 2020

Formació en Línia SLO: Manipulació d\'aliments en temps de COVID-19 (3 i 5 de juny de 16 a 18 h) i Anàlisi de Punts Crítics (
Sessions
4
Hores
8
Sessió 1
dimecres 3 de juny de 2020, 16:00 a 18:00
Sessió 2
divendres 5 de juny de 2020, 16:00 a 18:00

MANIPULACIÓ D'ALIMENTS EN EL TEMPS DE LA COVID-19 

Horari:

3 i 5 de juny de 16 a 18 hores

Totes les formacions s’adrecen prioritàriament a persones en situació d’atur inscrites al Servei local d’Ocupació, tot i que, si hi ha places disponibles també s’hi podrien inscriure treballadors/es en actiu. El Servei d’Ocupació continua treballant per poder oferir una oferta formativa que millori les oportunitats laborals de les persones. Aquestes formacions es continuaran oferint de manera telemàtica, mentre duri la situació excepcional de la COVID-19

OBJECTIUS

  • Adquisició de competències tècniques dels sectors restauració, comerç d’alimentació i educació.
  • Adquirir coneixements bàsics en totes les feines en les que s'hagi de manipular aliments.
  • Conèixer les novetats a tenir en compte en relació a les mesures d'higiene relacionades amb la COVid-19

CONTINGUTS

  • Aliments i perills derivats.
  • Contaminació física, quimica, biològica, encreuada.
  • COVID-19: nou perfil per a la seguretat alimentàriaç
  • Factors de creixement dels microorganismes.
  • Toxiinfeccions alimentàries, intoxicacions químiques, al·lèrgies.
  • Manipuació higiènica dels aliments.
  • Neteja i desinfecció: mesires extraordinàries davant la COVID-19.
  • Conservació dels aliments.

 

Inscripció prèvia abans del 29 de maig a https://forms.gle/LqjS2a31XhvNaAng7

 

ANÀLISIS DE PUNTS CRÍTICS (APPCC)

Horari:

10 i 12 de juny de 16 a 18 hores

El sistema APC és una eina d’autocontrol que cada empresa del sector alimentari té l’obligació d’implementar. Aquest sistema és flexible i varia en funció de les dimensions i del tipus d’activitat. En aquest curs s’explica, pas per pas, en què consisteixen els diferents autocontrols i com aplicar-los de forma personalitzada als diferents àmbits de treball.

OBJECTIUS

  • Conèixer què és el sistema APC.
  • Aprendre com aplicar-ho als diferents tipus d'establiments alimentaris.
  • Familiaritzar-se amb les fitxes d'autocontrols (temperatures, neteja i desinfecció, control de proveïdors,...).
  • Adaptar el sistema APC als nous perills davant la crisi sanitària de la COVID-19.

CONTINGUTS

  • Prerequisits del sistema APC
  • Els 7 principis del sistema APC.
  • Explicació dels documents específics sobre prevenció de la COVID-19.

 

Inscripció prèvia abans del 5 de juny a https://forms.gle/3F669auHPeE36aDz6

 

MODALITAT:  El línia - Plataforma de video trucada

Es farà connexió en directe amb una sala de videoconferència (Zoom o similar)

 

REQUISITS DE PARTICIPACIÓ: 

- Disposar d'un dispositiu amb connexió a Internet (ordinador, tauleta, mòbil)

 

Formació prioritària per a persones inscrites al SLO del Masnou en situació d'atur i/o afectades per un ERTO.

 

FORMACIÓ GRATUÏTA

PLACES LIMITADES

Activitat amb el suport de la Diputació de Barcelona

 

Agenda