Prop de 130 nois i noies han assistit avui, 24 d’octubre, a l’obertura del “Programa d’emprenedoria jove”, que té com a objectiu donar impuls a l’esperit d’emprenedoria entre els joves a través d’activitats dirigides a l’alumnat dels centres de secundària. És la primera vegada que s’engega una iniciativa d’aquestes característiques al Masnou i el tret de sortida d’aquestes activitats s’ha fet amb una sessió inaugural en la qual s’han pogut conèixer casos d’èxit de joves emprenedors.

“És una iniciativa molt interessant, ja que l’emprenedoria és molt important, no només des del punt de visita de la projecció personal, sinó també perquè penseu en el que us envolta i en allò que podeu oferir a la societat.” La sessió ha començat puntual, a les 8.30 h, amb el parlament de l’alcalde, Jaume Oliveras, que ha animat els joves a “participar en aquest programa, que us servirà per a la vostra realització intel·lectual actual i, també, professional, en el vostre futur”. El batlle ha recordat una altra iniciativa per al foment de l’emprenedoria que ja fa anys que es fa en algunes escoles del Masnou: el programa destinat a 5è de primària de “Cultura emprenedora a l’escola”. L’alcalde ha estat acompanyat per la regidora de Promoció Econòmica, Maria Llarás; la d’Educació, Yulay Martínez, i el regidor de Joventut, Sergio González.

Ha continuat la sessió David Riudor, un jove emprenedor que va començar a emprendre com a mag des que era adolescent i que ara és conseller delegat de Goin, una app d’estalvi per a joves. Riudor ha ofert una xerrada inspiradora titulada “La màgia d’emprendre”, que ha precedit les “Converses per emprendre” amb diferents joves emprenedors que han compartit les seves experiències personals. La taula rodona ha estat moderada per Kalidoskopia, i ha comptat amb la participació dels guanyadors de tres edicions del Premi d’Emprenedoria Jove del Masnou (Sílvia Serrano i Marta Monclús, d’Escape Masnou; Marta Pros Marqueta, de Little&Co; i Alberto López Burzaco, d’ALB Ecosystem), Irina González, fundadora de l’agència creativa masnovina LabCreative, i Pol Aracil, CEO i fundador de Winahost, una agència en línia dedicada a compartir casa i al lloguer turístic i de temporada.

La trobada ha finalitzat pels volts de les 12 h del migdia. El  tancament de la sessió ha estat a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica, Maria Llarás, que ha parlat de la importància de tenir referents i que, en uns anys, puguin fer servir o recordin els consells que els han pogut donar. L’edil ha explicat que a ella li hagués agradat poder tenir uns referents en emprenedoria “i disposar d’aquesta informació quan encara ets estudiant que tens més suport familiar que no pas quan ja estàs treballant”.

Aquesta iniciativa és una de les actuacions emmarcades dins del “Programa Emprèn Cat”, subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya

. Hi participen tots els centres que ofereixen estudis de secundària del municipi i ja hi ha programats nou tallers per a aquest primer trimestre de l’any escolar. Les activitats que s’han ofert als centres educatius són tallers de dues hores de temàtiques diferents, principalment relacionades amb les habilitats i valors d’una persona emprenedora i amb el desenvolupament del projecte emprenedor. També se’ls dona la possibilitat de fer altres activitats com una visita a una empresa del Masnou per conèixer l’entorn empresarial del municipi i una altra a la Casa del Marquès, per conèixer de primera mà el Centre, quins serveis s’hi ofereixen i quines empreses hi ha instal·lades.

 

Comparteix