Aquest matí del 15 de novembre, el Centre d’Empreses Casa del Marquès ha acollit la segona edició de la jornada “Connectant amb el talent femení” amb l’objectiu d’impulsar el talent de les dones i fomentar l’emprenedoria coincidint amb la proximitat al Dia Internacional de la Dona Emprenedora, que se celebrarà el proper 19 de novembre.
Tal com ha explicat la il·lustradora masnovina conductora de la trobada, Sandra Uve, sota el joc de
paraules “STEAM en Acció!”, s’ha donat visibilitat al talent femení  en diversos àmbits però molt
especialment al sector professional STEAM (acrònim en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria, arts i
matemàtiques).  Així mateix, l’alcalde, Jaume Oliveras, durant la presentació,  ha recordat que la trobada
també coincideix amb la celebració de la Setmana de la Ciència al municipi. El batlle ha desitjat una
productiva jornada a la vintena de persones participants i ha remarcat la importància de la recerca i la innovació en aquestes disciplines per al creixement d’un país. També ha recordat la xerrada que va oferir la setmana passada la doctora en ciències biològiques del Masnou, Laia Ribas, sobre el projecte que promou les vocacions científiques entre les dones “Hypatia I”.
La jornada ha servit per facilitar la descoberta de les habilitats i les competències que destaquen entre les dones emprenedores, proporcionar eines per facilitar l’emprenedoria femenina i facilitar un espai de trobada on les dones emprenedores puguin compartir les seves inquietuds tot impulsant la creació d’una xarxa de dones emprenedores al municipi del Masnou i la resta de municipis del Baix Maresme. El programa ha inclòs una xerrada inspiradora sobre l’emprenedoria a càrrec de la doctora en ciència dels materials i enginyeria metal·lúrgica, Núria Salán, i un taller pràctic sobre la comunicació verbal i no verbal de la mà de l’especialista en comunicació personal en l’àmbit professional, Teresa Baró. La cita s’ha arrodonit amb una taula rodona de converses inspiradores integrada per cinc dones vinculades a les professions STEAM: les abans mencionades Núria Salán i Laia Ribas han estat acompanyades per les dones que hi ha al darrera de dos negocis del municipi:  Ari Díaz de Brito i Mireia Oliva, d’Oxydum Nicknom, i Laura Pérez, d’Informàtica Ordinsa.
El tancament d’aquest acte ha estat a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Maria Llarás, qui ha posat en relleu la temàtica tan especialitzada d’aquestes jornades per donar més visibilitat a aquest col·lectiu de dones. L’edil també ha insistit en la importància de seguir creant espais com aquest on reflexionar sobre els patrons de gènere que prevalen a la societat.
Comparteix