Diversos ponents exposen el potencial de la impressió 3D, experiències de digitalització i altres continguts al Centre d’Empreses Casa del Marquès

Més d’una vintena de professionals han assistit aquest matí a la jornada Digital Days: Tecnologia Salut i Benestar, que ha tingut lloc aquest matí al Masnou, al Centre d’Empreses Casa del Marquès.

Prop d’una desena de ponents han compartit coneixements vinculats a la digitalització i les tecnologies emergents, i han explicat la utilitat d’aquestes eines per al sector de la salut i el benestar. Per exemple, s’han abordat les possibilitats que ofereix la impressió en tres dimensions (3D) i s’han exposat diverses experiències de digitalització dutes a la pràctica per empreses allotjades a la Casa del Marquès. També s’ha parlat sobre l’aplicabilitat de les tecnologies 4.0 en aquest sector i s’han mostrat exemples d’experiències immersives (realitat virtual, animació…) i d’intel·ligència artificial.

A la jornada hi han acudit també l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i la quarta tinenta d’Alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Maria Llarás. Oliveras ha subratllat la importància dels avenços tecnològics en l’àmbit de la salut. Tanmateix, ha matisat que les noves tecnologies s’han de combinar amb el tracte presencial i directe amb les persones. Això ho ha receptat també a l’Administració pública, en el sentit que els tràmits telemàtics han de ser una opció més, complementària, per a la ciutadania; és a dir, que siguin un dret i no una obligació. Al seu torn, Llarás ha animat a totes les persones assistents a analitzar com la digitalització i les noves tecnologies poden transformar un negoci per tal d’esprémer tot el seu potencial. A més, la regidora ha apuntat al fet que aquestes jornades també serveixen per donar a conèixer iniciatives empresarials i propiciar el treball en xarxa entre emprenedors i emprenedores locals.

La jornada Digital Days: Tecnologia Salut i Benestar és una iniciativa que ha organitzat l’Ajuntament del Masnou (Centre d’Empreses Casa del Marquès), amb la col·laboració dels ajuntaments d’Alella i Teià i el TecnoCampus Mataró-Maresme. Ha rebut, a més, el suport de la Diputació de Barcelona i del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix