L’alumnat de cinquè de primària ha visitat la Casa del Marquès, on ha presentat el projecte de cooperativa en què estan treballant a través d’aquest programa escolar

Avui, divendres 4 de febrer, ha tingut lloc a la Casa del Marquès la rebuda a l’alumnat de cinquè de primària de l’Escola Ocata, que enguany torna a participar en el projecte formatiu Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de l’Ajuntament del Masnou.

Amb aquest projecte, que ja s’ha dut a terme en ocasions anteriors, es vol fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques a les escoles i, per aquest motiu, l’alumnat del centre educatiu crearà i gestionarà una cooperativa al llarg del curs escolar, amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i d’altres agents socials del municipi.

En el marc del projecte, avui l’alumnat ha visitat la Casa del Marquès, on han estat rebuts per l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, la regidora de Promoció Econòmica, Maria Llaràs, i la regidora d’Educació, Cristina Ramos, com a activitat inclosa dintre del programa.

L’alcalde, que ha iniciat la recepció tot donant la benvinguda a l’alumnat, ha fet una explicació del programa i de la seva participació a la Fira Comercial i Gastronòmica del Masnou. La regidora de Promoció Econòmica ha continuat la recepció explicant quina és la funció de la Casa del Marquès i la regidora d’Educació ha finalitzat els parlaments tot mostrant la gran vàlua del projecte.

A continuació, l’alumnat de l’escola Ocata ha presentat la cooperativa que, en el marc del programa, han anat treballant al llarg del curs escolar. Enguany, l’empresa creada es diu Ginkgo, una cooperativa dedicada a la creació de llibretes i punts de llibre. Els seus productes, val a dir, estan fets amb paper reciclat, a través d’un procés de reciclatge dut a terme pel mateix alumnat. A més a més, han basat el producte i el funcionament del projecte en un decàleg d’igualat que ells i elles mateixes han redactat i segons els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Per finalitzar, han detallat el procés de creació de la cooperativa i com n’han definit cadascuna de les funcions. L’equip directiu es va decidir per votació i les tasques tècniques i organitzatives, a través d’una activitat competencial.

Seguidament, s’ha fet una visita guiada per la Casa del Marquès, on han pogut conèixer, de primera mà, totes les instal·lacions, així com la seva història i la importància d’aquest equipament com a patrimoni del municipi. Durant la visita, també han tingut oportunitat de parlar amb diverses persones dels projectes emprenedors que tenen seu a la Casa del Marquès.

Per concloure l’activitat, l’alumnat s’ha dirigit als despatxos de Promoció Econòmica, on han dut a terme la tramitació, de forma simbòlica, de la sol·licitud del CIF.

Cultura Emprenedora a l'Escola

El projecte formatiu Cultura Emprenedora a l’Escola

L’any 2011, la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració d’alguns ens locals, va posar en marxa el programa Cultura Emprenedora a l’Escola. Des de llavors ha aconseguit arribar a 98 municipis en la província de Barcelona i 230 escoles, i s’han creat més de 400 cooperatives en què han participat uns 8.900 alumnes.

El programa Cultura Emprenedora a l’Escola promociona l’esperit emprenedor, cabdal en el context d’una societat del coneixement, perquè augmenta la relació entre el sistema educatiu i el productiu, incrementa la qualitat del treball, afavoreix la millora dels resultats educatius i promou l’adquisició d’un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones a gestionar adequadament els seus projectes professionals i vitals.

L’Ajuntament del Masnou participa en aquest projecte des del curs 2014-2015, en què va participar-hi amb la classe de 5è de primària l’Escola Ocata. Des de llavors, s’ha continuat apostant per aquest programa, a excepció de l’any 2020, ja que la pandèmia va impedir-ne el funcionament normal.

 

Comparteix