Aquest curs 2015-2016, l’escola Ocata repeteix el projecte formatiu “Cultura Emprenedora a l’escola” després dels bons resultats aconseguits per aquesta iniciativa durant el curs anterior. El projecte vol fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques a les escoles i, per aquest motiu, al llarg del curs escolar l’alumnat de 5è de primària del centre educatiu crearà i gestionarà una cooperativa amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i d’altres agents socials del municipi. Aquest dimecres, 18 de novembre, la cooperativa ha visitat el Centre d’Empreses Casa del Marquès acompanyats per l’alcalde, Jaume Oliveras, la regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Folch i la regidora d’Ensenyament, Meritxell Blanch.
L’alcalde, Jaume Oliveras, ha rebut a l’alumnat a la Casa del Marquès explicant l’estreta relació entre el primer propietari de l’edifici, el Marquès Romà Fabra, i l’escola Ocata, que està ubicada al carrer que duu el nom del Marquès i que és a tocar de la plaça que duu el nom de qui va ser la Marquesa, la Marcel·lina de Monteys. L’alcalde també ha assenyalat la importància que tenen aquestes iniciatives de foment de l’emprenedoria i ha aprofitat per encoratjar a l’alumnat “a gaudir d’aquesta oportunitat i a unir esforços per poder tirar endavant la cooperativa”. La regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Folch, ha felicitat a l’alumnat per la creació de la cooperativa “la forma jurídica més participativa que pot tenir una empresa”, i els ha emplaçat a assistir a la propera edició de la Fira Comercial i Gastronòmica per poder veure’n els resultats. Per la seva part, la regidora d’Ensenyament, Meritxell Blanch, ha animat a l’alumnat a aprofitar l’experiència “que ben segur els serà d’utilitat de cara al futur “, desitjant-los un èxit de vendes.
L’alumnat també ha fet la visita guiada a l’equipament i ha pogut participar a un taller sobre la imatge corporativa a càrrec de Gerard Casero, de l’empresa Wàncora, una de les ubicades a la Casa del Marquès.
Enguany, la cooperativa de l’Escola Ocata té el nom d'”Ándele, Ándeleee” i es dedicarà a produir i vendre pinyates i articles de festa d’inspiració mexicana. Així doncs, al llarg del curs escolar, el projecte es basarà en realitzar un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans i també, la venda dels mateixos.