Green Fair és la cooperativa de l’Escola Ocata que avui, 13 de desembre, s’ha constituït al Centre d’Empreses Casa del Marquès. L’alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora de Promoció Econòmica, Maria Llarás, han rebut l’alumnat de cinquè de primària que enguany participa en el projecte formatiu Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de l’Ajuntament del Masnou. A través d’aquesta activitat, durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport del centre educatiu, l’administració local, les empreses i altres entitats de la seva localitat.

Durant la trobada, l’alumnat ha presentat el projecte en què està treballant a través d’aquest programa. L’equip directiu de l’organisme ha exposat que són una cooperativa democràtica, que ja han escollit la seva Junta Directiva i que ara estan acabant d’assignar altres responsables, com les dels àmbits de comunicació i màrqueting. També han explicat que estan treballant en la seva idea de producte i han avançat que la llana serà el material de les seves creacions. Quant al nom de la cooperativa, han volgut assenyalar que ha sorgit del fet que la seva escola té el distintiu d’Escola Verda (són centres educatius compromesos amb la sostenibilitat) i ho han volgut acompanyar de la paraula anglesa fair, que vol dir ‘just’.

Tant l’alcalde com la regidora els han felicitat per la feina feta i l’exposició que han fet durant la visita a l’equipament municipal. Els han desitjat molta sort en tot el procés i els han convidat a vendre els seus productes a la propera Fira Comercial i Gastronòmica del municipi, que és previst que es programi al maig vinent. A continuació, l’alcalde ha estat l’encarregat d’explicar la història de la Casa del Marquès, que ha relacionat amb el carrer on es troba l’Escola Ocata, el de Romà Fabra, primer marquès del Masnou. El batlle també ha explicat als nens i nenes els serveis que es presten actualment a l’equipament, que tenen per finalitat promoure el desenvolupament econòmic local a través del suport i el foment d’iniciatives empresarials.

D’altra banda, la regidora Maria Llarás els ha fet una visita guiada per l’equipament per mostrar-los les diferents modalitats d’allotjament empresarial que s’hi ofereixen. Els nens i nenes han pogut veure que la Casa del Marquès disposa de 18 despatxos per a empreses i, durant el recorregut, la regidora els ha anat explicant de quins sectors eren cada una. Els membres de la cooperativa han estat molt participatius i han fet preguntes sobre l’equipament i les empreses allotjades.

L’última part de la visita s’ha destinat a la tramitació, de manera simbòlica. La cooperativa ha portat tota la documentació necessària per fer la sol·licitud del CIF. Han omplert la instància genèrica i, un cop comprovada tota la documentació, s’ha fet extensiva la targeta d’identificació fiscal.

Comparteix