Aquest dilluns, 27 de setembre, va tenir lloc, a la Casa del Marquès, la xerrada “El terrer dels Alella”. La ponència, que formava part del programa d’actes de la Setmana del Vi DO Alella, va ser a càrrec de Xavier García, enòleg del celler Alella Vinícola.

  • La propera activitat, el Cinefòrum, ambGuerra de vinos, tindrà lloc el dimecres 29 de setembre, a les 21 h, a Can Malet.

García va desgranar per al públic les característiques del terrer de la Denominació d’Origen Alella, format per quatre grans elements: el clima mediterrani, la geologia de la zona (sòl granític de sauló), les varietats autòctones (amb la Pansa Blanca al capdavant) i la filosofia de treball de cadascun dels cellers de la DO. Amb rigor científic, però de manera amena i amb l’ajuda de les imatges de vinyes, el ponent va ajudar el públic a descobrir les raons per les quals aquest territori permet fer vins únics i diferenciats, alhora que va mirar cap al futur tot imaginant Alella com la primera DO 100% ecològica de l’Estat.

En acabat, trencant amb el tòpic que Alella és territori de blancs, i com a prova que aquest terreny permet elaborar productes molt diversos, els assistents van poder tastar dos vins negres molt diferents.

Comparteix
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.