Aquest dilluns, 27 de setembre, va tenir lloc, a la Casa del Marquès, la xerrada “El terrer dels Alella”. La ponència, que formava part del programa d’actes de la Setmana del Vi DO Alella, va ser a càrrec de Xavier García, enòleg del celler Alella Vinícola.

  • La propera activitat, el Cinefòrum, ambGuerra de vinos, tindrà lloc el dimecres 29 de setembre, a les 21 h, a Can Malet.

García va desgranar per al públic les característiques del terrer de la Denominació d’Origen Alella, format per quatre grans elements: el clima mediterrani, la geologia de la zona (sòl granític de sauló), les varietats autòctones (amb la Pansa Blanca al capdavant) i la filosofia de treball de cadascun dels cellers de la DO. Amb rigor científic, però de manera amena i amb l’ajuda de les imatges de vinyes, el ponent va ajudar el públic a descobrir les raons per les quals aquest territori permet fer vins únics i diferenciats, alhora que va mirar cap al futur tot imaginant Alella com la primera DO 100% ecològica de l’Estat.

En acabat, trencant amb el tòpic que Alella és territori de blancs, i com a prova que aquest terreny permet elaborar productes molt diversos, els assistents van poder tastar dos vins negres molt diferents.

Comparteix