El Masnou ja disposa d’un Punt d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya, ubicat al Centre d’Empreses Casa del Marquès. Després de signar el conveni, el dimarts 8 de juliol, al migdia, el va presentar a l’auditori del Centre el regidor de Promoció Econòmica, Joaquim Fàbregas, acompanyat per l’alcalde del Masnou, Pere Parés; el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; el president de Cecot i del centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad; el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer; i la presidenta de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, Roser Moré. També hi van ser presents a l’acte d’altres membres del consistori masnoví així com les regidores delegades de Promoció Econòmica dels Ajuntaments veïns d’Alella i Teià. El del Masnou és el tercer Punt d’Atenció del Centre Reempresa de la comarca, juntament amb els de Mataró i Pineda de Mar, per donar servei a la zona del Baix Maresme.

El regidor delegat de Promoció Econòmica del Masnou, Joaquim Fàbregas, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a l’acte i explicar el projecte, que “posarà en contacte empresaris que tenen previst finalitzar el seu negoci amb persones emprenedores que en volen iniciar un”, amb la voluntat de “seguir incrementant l’oferta de serveis del Centre d’Empreses Casa del Marquès per convertir-lo en punt de referència del Baix-Maresme pel que fa a temes relacionats amb l’emprenedoria”. L’encarregat de revelar la finalitat del programa Reempresa va ser Abad, el president de Cecot i del centre de Reempresa de Catalunya, qui va afirmar que el programa era “fruit de la necessitat d’organització del mercat de compravenda d’empreses petites”, tal i com ho avalaven “els bons resultats obtinguts en aquests anys de funcionament”. L’objectiu de Reempresa és, doncs, el d’ impulsar i estructurar la transmissió d’empreses per tal de generar creixement econòmic, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al municipi.

Per la seva part, el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, va presentar els serveis del Centre de Reempresa de Catalunya i va descriure la col·laboració establerta amb l’Ajuntament del Masnou, explicant la metodologia d’aquest projecte que té com a lema “cedint l’èxit empresarial” per incidir en la continuïtat de les empreses fent entendre que “no cal crear la teva empresa, pots comprar-la” i “aconseguir esborrar la idea de que quan algú es ven una empresa és perque va malament”. En el seu torn, Roser Moré, presidenta de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, es va referir al projecte com a una “eina faciltadora per mantenir el teixit empresarial”. El vicepresident primer i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, va presentar l’acord de col·laboració ja signat i l’objectiu de la Diputació de Barcelona en donar suport a la difusió de Reempresa als municipis de la província, essent el Masnou el 32è en incorporar-s’hi de manera oficial. Civil va calificar aquest acord com a “factor clau per al desenvolupament econòmic del territori per tal que aquest no perdi iniciatives empresarials”. Finalment, l’alcalde del Masnou, Pere Parés, va ser l’encarregat de cloure l’acte, remarcant, com ja havien fet també els anteriors ponents, la satisfacció per aquest “reeixit exemple de col·laboració entre l’àmbit públic i privat per ajudar a les empreses”.

Després de l’acte, i per simbolitzar el relleu que persegueix el programa Reempresa, Abad va entregar a Parés un testimoni dels que es fan servir a les curses de relleus. Tot seguit, es va fer una visita guiada pel Centre d’Empreses Casa del Marquès.

Comparteix