El passat dijous dia 25 de novembre es va celebrar la XIV Nit de l’Empresariat del Maresme organitzat per la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) que després d’un any marcat per la pandèmia va recuperar la presencialitat i va estrenar un nou format de gala, que es va celebrar al Teatre Monumental de Mataró i que va estar presidida pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. L’acte va comptar amb representats del món  empresarial, econòmic i institucional del Maresme.

Durant la nit, la FAGEM va lliurar la Menció Especial al Jove Empresari, que va recaure en Rubén Bautista, de l’empresa Commagra, especialista en el disseny, fabricació i instal·lació de projectes en marbres, granits, porcellànics i quars del municipi de Masnou. Aquest es va imposar a Pedro Matallana, de l’empresa de reformes Coperma, i a Andrea Tascón, de l’acadèmia d’anglès English to GO.

Per primer cop, els Premis FAGEM van posar també l’accent en les bones pràctiques en matèria d’igualtat i per promoure l’exemplaritat en aquest camp es va crear la Menció  Especial al Foment per a la Igualtat, que enguany va recaure en Anxhela Naska, fundadora del restaurant Flappers del Masnou, un espai gastronòmic amb club de jazz que es defineix a si mateixa com a feminista i que té com a leitmotiv la generació d’oportunitats per a dones treballadores. En aquesta primera edició del reconeixement només aquesta empresa va passar el tall del jurat i es va proclamar directament guanyadora.

D’altra banda, la Menció  Especial a la Dona Empresària ha estat per a Yolanda Cebrià, que s’ha posat al capdavant de l’empresa familiar Excavacions Iluro –segona generació– en un sector molt masculinitzat com el de la construcció.  S’ha imposat a Sagrario Zueco, d’Hotel New Colon, i a Manuela Garcia, de la fàbrica de galetes saludables Milola.

La drassana Varador 2000 s’ha endut aquest any el Premi FAGEM a la Trajectòria  Empresarial, el major reconeixement que es dona anualment a una empresa del Maresme i que atorga la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM). L’empresa, amb seu al Port d’Arenys de Mar, suma ja 38 anys d’experiència en la reparació, manteniment i transformació d’embarcacions de mitjana i gran eslora.

La presidenta de la FAGEM, Roser Moré, assegura que aquestes empreses són només un exemple de la “capacitat  de reacció de l’empresariat maresmenc” després d’un 2020 difícil. Les empreses, apuntava, s’han sabut “reorganitzar i reinventar per seguir  endavant i convertir un mal moment en noves oportunitats”. Sobre el futur, Moré va avisar que la covid-19 no era l’única crisi que amenaça l’economia productiva.

Finalment, i com ja és habitual a la Nit de l’Empresariat, la FAGEM ha lliurat el Reconeixement a la Contribució  a l’Associacionisme Empresarial, que enguany va recaure en el president del Gremi de Constructors i Promotors d’Obres de Mataró i Comarca, Juan Jordan.

Comparteix