El passat dimarts 25 de novembre a les 12h a l’auditori del Centre d’Empreses Casa del Marquès es va fer l’acte públic de presentació del nou Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE). Aquest nou servei municipal de l’Ajuntament del Masnou va iniciar la seva activitat el passat mes de setembre de 2014.

L’acte públic va comptar amb les intervencions de l’alcalde del Masnou, Pere Parés, el regidor de Promoció Econòmica, Quim Fàbregas, i el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil.

La Diputació de Barcelona ha seleccionat i format un total de 21 Centres Locals de Serveis a les Empreses que ofereixen ja des del segon semestre de l’any aquesta nova utilitat. El PAE és un nou servei que permet, de manera telemàtica, realitzar tots els tràmits administratius per a la constitució d’una empresa.

L’alcalde Pere Parés va agrair el suport i la confiança de la Diputació de Barcelona amb l’Ajuntament del Masnou, per tal que el Centre d’Empreses Casa del Marquès hagi esdevingut el nou PAE públic de referència per als municipis del Baix Maresme.

El regidor Quim Fàbregas també va donar les gràcies a la Diputació de Barcelona per tota l’ajuda que ha donat a l’Ajuntament del Masnou per posar en marxa el PAE i d’altres programes del Centre d’Empreses Casa del Marquès. El regidor va comentar que la Casa del Marquès es va estrenar com a Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) el passat divendres 5 de setembre, quan es va donar d’alta la primera empresa, i que fins el passat 25 de novembre des d’aquest servei ja havia donat d’alta a 13 autònoms.

En la seva intervenció, Ferran Civil va recordar els motius de la implicació de la Diputació de Barcelona en aquesta iniciativa mitjançat el conveni que va signar amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme el passat 27 de desembre: “Les empreses són un bé preuat, a qui cal ajudar i facilitar la feina. I si parlem sobre la facilitat de crear empreses, l’Estat espanyol no queda en gaire bona posició a nivell internacional” ja que calen 23 dies mentre que la mitjana dels països de l’OCDE és d’11,1.

Els beneficis d’un PAE són “l’estalvi de tràmits, de temps i d’interlocutors, i la gratuïtat del servei”, va aclarir Ferran Civil, ja que es poden realitzar fins a 22 tràmits d’un sol cop i donar d’alta una empresa en 48 hores. En resum, una mostra de “l’estratègia de la Diputació de Barcelona per millorar la relació empresa-administració i facilitar i promoure l’activitat empresarial”.

L’acte va finalitzar amb converses animades entre els assistents i amb una visita guiada per l’equipament per a les persones que van voler conèixer els diversos espais del Centre d’Empreses.

 

Comparteix