El Centre d’Empreses ha atès un total de 159 projectes de reemprenedors i de cedents des de la implantació d’aquest programa al municipi l’any 2014

Des de l’any 2014, el Centre d’Empreses Casa del Marquès ofereix el programa Reempresa, a banda d’altres de consolidació empresarial. És una eina pensada per donar continuïtat a empreses els propietaris o gestors de les quals, per diversos motius, volen cedir-les a una persona o empresa que els doni continuïtat, facilitant així que persones amb ganes d’emprendre puguin fer-se’n càrrec.

El principal objectiu de Reempresa és vetllar pel manteniment de l’activitat econòmica al territori i oferir un acompanyament integral tant a la figura de qui ven (empresa cedent) com a la de qui compra (persona o empresa reemprenedora).

El programa, que està implementat en una trentena de municipis a través del conveni de col·laboració entre la patronal CECOT i la Diputació de Barcelona, s’ofereix al Masnou des del Centre d’Empreses de la Casa del Marquès. Recentment, la tècnica responsable del programa ha participat en el vídeo de la campanya impulsada per Reempresa en què es volen mostrar els valors, la importància i l’impacte del projecte als municipis.

Des de la inclusió d’aquest programa a l’Ajuntament del Masnou l’any 2014, hi han passat un total de 159 projectes, 97 dels quals corresponen a reemprenedoria (persones emprenedores que volen continuar l’activitat econòmica d’una empresa ja existent) i 62 a cedents (empresaris que volen vendre el seu negoci perquè algú en pugui continuar l’activitat).

Un dels casos d’èxit més recent és el de Jardineria Ballesta, SL, empresa ubicada a Teià i que fa més de trenta anys que està en funcionament. Dedicada a oferir serveis de jardineria a empreses, particulars i comunitats de veïns, se cedia per la jubilació dels propietaris. A través del programa Reempresa, ha estat possible la transmissió de l’empresa a la Fundació CEO Maresme, que serà l’encarregada de donar-li continuïtat a partir del 2022, cosa que ha permès mantenir l’activitat i l’ocupació dels quatre treballadors que formen part de la plantilla, i fins i tot ampliar-la, a més de conservar també la clientela.

Si voleu conèixer més sobre aquest programa o voleu iniciar una activitat d’emprenedoria o cedir la vostra empresa, contacteu amb el Centre d’Empreses de la Casa del Marquès, escrivint un correu a l’adreça electrònica casadelmarques@elmasnou.cat o a través del web www.casadelmarques.cat.

Comparteix