El guardó es va lliurar durant l’acte de recepció a les empreses de nova creació
L’empresa amb seu al Masnou Spascat Technologies, de Roger Huerta i Bernat Gené, ha aconseguit el guardó del Premi d’Emprenedoria Jove 2023, dotat amb 4.000 euros. El veredicte es va donar a conèixer la tarda d’ahir, 23 de novembre, al Centre d’Empreses Casa del Marquès, en el marc de l’acte de recepció a les empreses de nova creació que han obtingut subvenció a la convocatòria de 2023 del foment a l’economia local.
El projecte de Huerta i Gené es basa en l’enginyeria aeroespacial al servei de la indústria i la seva empresa dissenya, desenvolupa i comercialitza solucions tecnològiques per al processament de dades relatives a l’observació de la Terra, el litoral, els oceans i l’atmosfera. També fan tot tipus d’aplicacions per a la gestió de les dades d’interès per a les indústries aeroespacials, l’agricultura, la silvicultura, la cartografia i la conservació dels recursos naturals; i, a més, presenten serveis de consultoria relacionats amb el seu àmbit.
A la convocatòria d’enguany s’hi han presentat onze projectes i el jurat també va decidir atorgar una menció especial a la proposta Accessibles, de la masnovina Laura Martin. El projecte treballa en la promoció de l’accessibilitat universal i el disseny per a totes les persones a través d’una sèrie de serveis i activitats, com la mediació comunicativa, les accions formatives, l’elaboració i l’adaptació de materials i recursos, o plans i projectes d’accessibilitat, així com la divulgació i les activitats de sensibilització. La seva menció especial l’ha feta mereixedora d’un assessorament específic per part d’un expert o experta en els àmbits de millora detectats valorat en prop de 1.500 euros.
Els guardons van ser entregats per l’alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora de Promoció Econòmica, Maria Llarás, que, a més de felicitar les persones participants i les guanyadores, van animar el públic assistent a participar en la propera edició del premi. Ambdós van coincidir a posar en valor la importància de l’emprenedoria. L’alcalde va destacar el paper rellevant de la Casa del Marquès al municipi, que l’any vinent farà deu anys que es va inaugurar com a centre d’empreses i, la regidora, l’aposta de l’Ajuntament per la promoció econòmica, amb el conjunt de serveis que presten per a la creació i la consolidació d’empreses al municipi.
També durant la presentació, la regidora va explicar les novetats introduïdes aquest any a través de la modificació de les bases reguladores del premi amb el triple objectiu d’impulsar la presentació d’un major nombre de candidatures, flexibilitzar els requisits de participació i millorar el procediment de concessió. Així mateix, amb l’objectiu de reforçar la difusió de la convocatòria, es van organitzar els tallers “Emprèn amb èxit”, per a joves, per tal de poder treballar les candidatures que es volien presentar a la convocatòria del premi.  Aquestes dues accions van anar acompanyades d’una campanya de comunicació específica per a aquest premi, que va comptar amb la participació dels testimonis d’algunes de les empreses guanyadores d’altres edicions (Escape Masnou, Verde Aceituna i Little&Co).
Recepció a les empreses de nova creació
Abans de conèixer el guanyador del Premi d’Emprenedoria Jove 2023 es van presentar les tres empreses constituïdes l’any 2022 i que han obtingut subvenció en la convocatòria de foment de l’economia local: Magnolia Homecare, Espai Sin Sin i GR Assessors i Administradors. Totes van explicar el seu projecte i van coincidir a agrair a l’Ajuntament i al personal de la Casa del Marquès l’ajuda en la creació de la seva empresa, tant a través de l’assessorament per elaborar el pla d’empresa, la mateixa subvenció, així com tota la informació que els fan arribar i els programes existents de Reempresa i Consolida’t.
Comparteix